Is mijn babyfoon met camera wel veilig genoeg?

Vaak zijn babyfoons met camera, of elektronisch speelgoed in het algemeen, onvoldoende beveiligd. Dit maakt dat er sommige producten relatief eenvoudig te hacken zijn. Ook persoonsgegevens worden tegenwoordig alsmaar voor het grijpen gegooid. ELRO is echter specialist in beveiliging en hieronder lees je hoe wij jouw veiligheid garanderen.

Voordat je verder leest zijn er al enkele zaken die je zelf kan doen voor jouw veiligheid:

1. Gebruik altijd een lang wachtwoord, elk extra teken maakt het kraken exponentieel moeilijker. Een goed wachtwoord is minstens 8 tekens lang, maar 12 tekens is een beter ijkpunt.

2. Kies een moeilijk te raden wachtwoord. Combinaties als 123456789 moet je zien te vermijden. Ook je geboortedatum of naam zijn makkelijk te achterhalen.

3. Speciale tekens, kleine- en grote letters, gebruik je door elkaar heen voor een sterk wachtwoord.

4. Gebruik verschillende wachtwoorden voor elke website.

Nu je dit weet, moet je nog weten hoe wij jouw veiligheid garanderen.

GDPR

Wanneer je gebruik maakt van de ELRO babyfoon met app zul je hiervoor geen account moeten registreren. Je dient enkel gebruik te maken van een sterk wachtwoord dat veilig opgeslagen wordt. Je hoeft geen persoonsgegevens in de app in te vullen, wat maakt dat jouw gegevens veilig zijn. Je dient enkel je persoonsgegevens in te vullen bij het verzendingsproces. Hoe we hiermee veilig met jouw gegevens omgaan, kan je lezen onder de ‘privacy policy’.

Babyfoon met camera en app

Je hebt het vast wel ergens gelezen, engerds die meekijken via de babyfoon. Mensen worden gechanteerd met beelden, en de criminelen maken gebruik van de tools die de babyfoon bevat. Denk bijvoorbeeld aan het besturen van de camera, gebruik maken van de terugspreekfunctie en meer.

De babyfoon met camera en app van ELRO is wel 3-dubbel beveiligd. Lees snel verder hoe wij jouw veiligheid verzekeren

1. Iedere babyfoon van ELRO heeft een unieke code, deze letter- en cijfercombinatie of QR-code heb je nodig om het apparaat te kunnen koppelen met je smartphone.

2. Je eigen wifi verbinding - en haar firewall - dien je zelf goed te beveiligen. Kies wederom voor een sterk wachtwoord. Verder heb je best een WPA2 netwerk, het is de meest veilige soort draadloze encryptie op de markt. Het kan zijn dat je dit handmatig moet updaten op je router, bij twijfel contacteer je het beste jouw internetprovider.

3.In de babycam App heb jij ook een uniek wachtwoord. Zodra de babyfoon op jouw netwerk is verbonden, kun jij van waar dan ook kijken zolang je over een stabiel wifi netwerk beschikt. Jij kiest zelf wie er met jullie meekijkt maar nieuwe gebruikers moeten de volgende stappen uitvoeren.

-         Verbonden zijn met het internet waarop de camera is aangesloten.

-         De unieke code van de camera hebben.

-         Het wachtwoord van jouw camera invullen.

Deze stappen zorgen ervoor dat jij als gebruiker sowieso goed beschermd bent tegen mogelijke indringers.

Babyfoon met camera verbinding

Voor de technisch aangelegde mensen, functioneren de babyfoons van ELRO op een FHSS verbinding. Frequency-hopping spread spectrum is een methode van het uitwisselen van radiofrequenties, waarbij de frequentie de hele tijd verspringt binnenin een spectrum. Dit maakt dat onderscheppen van de beelden een stuk moeilijker is en dat je minder ruis of storing ondervindt. De frequentie verspringt per 40ms. Naast beveiliging zorgt FHSS ervoor dat de verbinding stabiel verloopt en niet ruist/kraakt of blijft hangen.

Kortom is er bij de ontwikkeling van dit product veel aandacht besteed aan de veiligheid van de babyfoon en haar gebruikers. Ook jouw privacy is gewaarborgd, en je kindje is ten allen tijden veilig.

Verder geven we je graag nog mee hoe belangrijk het is om een sterk wachtwoord te kiezen, ook voor andere kanalen waar je een account voor dient te gebruiken.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een babyfoon?