Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een babyfoon?

Het aanbod van babyfoons is enorm, het kan zo zijn dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geeft ELRO jou tips om te kijken welke babyfoon het beste bij jou past.

Meer slapen en je kindje overal ter wereld zien?

Minder stress, meer slapen, altijd oog op je kindje en nog eens geruststellen vanaf afstand? Klinkt goed toch?

Voordat je een keuze maakt, moet jij eerst zelf even iets nagaan.

 1. Bedenk vooraf wat je wensen zijn. Heb jij al voldoende gemoedsrust als je je kindje hoort, of houd jij toch liever een oogje in het zeil en dan het liefst van waar je ook maar bent?
 2. Ga ook na of de babyfoon waar je interesse in hebt, wel een goede prijs/kwaliteit nastreeft. Neem ook de juiste specificaties mee in jouw zoektocht. Hierover kom je later nog meer te weten.
 3. Denk aan de toekomst. Het is waarschijnlijk nog vroeg maar als jullie wensen om nog een kindje te krijgen, ga je het best voor een uitbreidbare babyfoon met een extra baby-unit. Zo bespaar je op de kans dat je een geheel nieuwe babyfoon moet kopen, en dat is voordeliger.
 4. Ook het bereik van de babyfoon valt niet weg te denken. Je wilt toch waar je ook maar bent, mooie beelden kunnen ontvangen.
 5. Verder zijn er nog enkele eigenschappen die ook aandacht verdienen, die je misschien wel over het hoofd hebt gezien. Denk aan lengte van de snoeren, bevestigingsmogelijkheden, eenvoudig mee te nemen, voedingstimer, etc.

Babyfoon met camera

Zoals je al weet zijn er een heleboel babyfoons in alle mogelijke vormen en maten. Wij geloven sterk in de voordelen die een babyfoon met camera biedt. Het is fijner dan traditionele audio babyfoons en verder is het de meest veilige optie voor je kindje. Zo heb je namelijk:

 • Naast helder geluid, ook scherpe beelden
 • Altijd zicht op je kindje wanneer jij dat wil
 • Ontwikkeling van een gezond slaapritme/bioritme van je baby.
 • Aangezien je je baby niet stoort zonder dat dat nodig is. Denk aan het huilen voor het in slaap vallen, met een audio babyfoon zou je de baby ongetwijfeld storen, zonder dat dat nodig is. Met een beeldbabyfoon beperkt je dit.
 • Eenvoudig slaap van je baby bijhouden
 • Comfort, niet bij elk kuchje je bed uit
 • Tenslotte is het gewoon fijn om af en toe eens te kunnen kijken.

Overweeg je een babyfoon met camera? Lees dan ook onze blog: voor-en nadelen babyfoon met camera.

Babyfoon uitbreidbaar

Als je besluit een uitbreidbare babyfoon te kopen, let dan goed op de manier hoe je de babyfoon kan uitbreiden. Kun je bijvoorbeeld enkel handmatig wisselen tussen de verschillende camera’s, of kun je ze ook allemaal tegelijk bekijken? Wat betreft het geluid van de babyfoon, kies je best voor een babyfoon dat geluid automatisch wisselt over de verschillende camera’s. Zo ben je zeker dat je enerzijds niets mist en anderzijds er altijd kan zijn voor je kindje.

Accuduur & VOX-modus

Voordat je een babyfoon koopt, kijk je ook naar de accuduur. De batterijduur van een babyfoon is van enorm belang aangezien je er toch zeker van wil zijn dat de verbinding plots niet uitvalt. De beste babyfoons geven ook een melding indien de batterij bijna leeg is. Verder kan een VOX-modus ook handig zijn voor jullie. VOX, ofwel Voice operating exchange houdt in dat het scherm automatisch uitschakelt om de batterijduur te verlengen, bij geregistreerd geluid springt hij vanzelf aan. Bij welke geluidssterkte dit moet gebeuren, stel je zelf in.

Babyfoon met terugspreekfunctie

Jij verdient ook je rust, jij kan je kindje vanaf een afstandje geruststellen door middel van de heldere terugspreekfunctie. Je kindje zal je stem helder horen en herkend moeders’ stem natuurlijk al van mijlen afstand. Je ziet meteen of dit je kindje voldoende geruststelt, anders moet je toch even naar de babykamer.

Babyfoon met groot bereik

Binnenshuis kunnen een dikke laag isolatie en muren ervoor zorgen dat het bereik sterk afneemt. Met de ELRO babyfoon geniet je met de mobiele app van onbeperkt bereik, met de monitor is dit binnenshuis nog met een mooie afstand van 50 meter. Zit je ook graag in de tuin, dan heb je toch nog mooie beelden door het verre bereik dat de babyfoon kan halen.

Voedingstimer

Wat ook bij het slapen blijkt, blijkt ook bij het eten. Een gezond bioritme aanleren aan je kindje is erg goed en stimuleert de algemene ontwikkeling. Leer je baby dus ook vaste voedingstijden aan en dit doe je eenvoudig met een timer. Enkele babyfoons hebben een handige timer en zo verlies je nooit de tijd uit het oog.

Zoals je ziet zijn er heel veel dingen waar je bij stil moet staan bij het kopen van een babyfoon.

ELRO adviseert: Babyfoon Royale

Met de ELRO BC3000 Baby Monitor Royale houd je altijd en overal eenvoudig een oogje in het zeil. De ELRO BC3000 wordt geleverd met een XL touchscreen met een beelddiagonaal van maar liefst 12,7 cm, door dit formaat zie je in één oogopslag wat er gebeurt op de kamer van jouw kindje. Door de ingebouwde accu kun je het scherm overal mee naar toe nemen en in heel je woning live meekijken. Hiernaast is het ook mogelijk om je baby in de gaten te houden via de ELRO Babycam app wanneer je buiten de deur bent.

De camera beschikt over een 720P HD resolutie voor extreem scherpe beelden waardoor elk detail zichtbaar is. Dankzij het ingebouwde nachtzicht zie je ook in het donker perfect wat zich afspeelt in de babykamer. Tevens beschikt de BC3000 over een pan/tilt functie. Dit houdt in dat je de camera kunt bewegen sturen met het scherm of de app.

Wil je nou weten hoe klanten onze babyfoon ervaren? Klik dan hier!

Assortiment babyfoons