Kosten van een alarmsysteem

Elk alarmsysteem is anders en de pakketten die daaromheen zitten ook. De kosten van een alarmsysteem kunnen dus heel erg uiteenlopen. Je kan het in principe zo duur maken als je zelf wilt. Voor een compleet particulier alarmsysteem betaal je tussen de 150 en de 800 euro, waarvan 30% van de kosten bestaat uit installatiekosten. Het is dus moeilijk om een concrete prijs vast te stellen, het voordeel hiervan is dat je een systeem precies zo kunt samenstellen als je zelf wilt.

Bij ELRO ligt de gemiddelde prijs van een alarmsysteem rond de 250 euro. De alarmsystemen zijn eenvoudig zelf te installeren en daarom zijn er geen installatiekosten verbonden met onze systemen. De prijs van een particulier alarmsysteem is ook een groot voordeel. Aandachtspunten van een particulier alarmsysteem:

  • Het alarmsysteem is vanaf buiten niet zichtbaar. Dit gaat ten koste van de preventieve werking van een alarmsysteem. (Kan verholpen worden met een raamsticker of een buitensirene)
  • De plaatsing van een dergelijk systeem blijft belangrijk, omdat mensen vaak weinig kennis hebben van alarmsystemen kunnen deze verkeerd geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat de systemen niet effectief zijn of dat ze makkelijk uitgeschakeld kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed informeert over het alarmsysteem dat jij wilt aanschaffen.

Een compleet professioneel alarmsysteem kan al gauw tussen de 1000 en 2500 euro kosten. In bijna alle gevallen is het niet nodig om te kiezen voor zo’n duur systeem. Een particulier systeem beschikt vaak over dezelfde functionaliteiten en is tevens ook uit te breiden. De grote voordelen van een professioneel systeem zijn:

  • Dat het alarm geheel in te richten is naar jouw huis/voorkeuren.
  • Het systeem is naast binnen ook buiten te gebruiken.

Het grote nadeel van een professioneel alarmsysteem is natuurlijk het hogere kostenplaatje.

Bespaartips

Het aanschaffen van een draadloos alarm kan kosten besparen. De installatiekosten zijn een stuk minder als bij een bekabeld alarmsysteem. Bij een alarmsysteem met draad moeten er vaak veel gaten geboord worden om kabels netjes weg te kunnen werken. Dit kost tijd en geld. Sommige mensen beschikken daarnaast ook niet over de kennis om kabels weg te kunnen werken. Hiervoor moet een installateur komen en dat kost extra geld.

Welke alarminstallatie heb ik nodig?