Smart home voor senioren

Het klinkt misschien allemaal wat ingewikkeld, dat Smart Home… Gelukkig is dit zeker niet het geval! Hoe fijn is het dat ’s avonds automatisch de (lees)lampjes aan gaan, er een belletje of lichtflits afgaat wanneer er iemand langs de voor- en/of achterdeur binnenkomt en dat u altijd een paniekknop bij u kunt houden voor het geval dat u iemand wilt waarschuwen wanneer u zich niet goed voelt of wanneer er iets anders vervelends gebeurt. Dit alles kan gerealiseerd worden met een paar handige apparaten in uw woning die gekoppeld kunnen worden met uw smartphone en/of die van uw familieleden en buren.


Langer thuis wonen kunnen wij niet beloven, het veiliger maken wel!

Langer thuis wonen wordt al jaren als ideaal gezien en is een grote wens van veel senioren. Helaas heeft het naast de prettige huiselijke voordelen ook een keerzijen. Eenzaamheid is er eentje, maar ook onveiligheid. 40% van de alleenwonende senioren voelt zich regelmatig onveilig, juist ook thuis. Het aantal valincidenten met nare gevolgen neemt toe. Maar liefst 97.400 ouderen hebben in 2015 de spoedeisende hulp bezocht na een valpartij. Een val van 65-plussers vindt in de meeste gevallen in of rondom het huis plaats. Dit zijn schokkende feiten. Daarom benoemen we graag tips voor het veiliger maken van uw huis. Denk aan goede verlichting en vergeet dan voornamelijk het paadje rondom uw huis niet en denk aan de verlichting bij de trappen. Zorg ervoor dat u een personenalarm bij u heeft. Deze kan gedragen worden doormiddel van een keykoord. Mocht u ondanks alles vallen, dan kunt u in ieder geval om hulp roepen.

"Bijna 100.000 valpartijen per jaar"


Top 3 Smart Home producten voor senioren

1. ELRO Connects Paniekknop
Helpt u met een veiliger gevoel in en rond de woning. Wanneer u op deze paniekknop drukt zal de sirene van de connector luid klinken en worden de gekoppelde smartphone gebruikers gewaarschuwd via de ELRO Connects app. (Klik hier)

2. ELRO Connects Plug-in Schakelaar
Helpt u om verlichting of een apparaat aan en uit te schakelen met uw smartphone of tablet. Ook kunt u de plug-in schakelaar op tijd laten schakelen of laten aanspringen wanneer er bijvoorbeeld een deur geopend wordt. (Klik hier)

3. ELRO Connects Raam/Deur Contact
Helpt u om op een eenvoudig manier een raam of deur in uw woning te beveiligen tegen ongewenste indringers en/of waarschuwt simpelweg wanneer er iemand binnenkomt. (Klik hier)

Smart home als ondersteuning

Voor Smart Home producten hoeft u absoluut niet technisch te zijn. Het werkt heel eenvoudig via de tablet of smartphone. Wanneer u niet in het bezit bent van een van deze apparaten dan is dat ook geen probleem. U kunt de producten gewoon toevoegen aan de mobiele apparaten van uw familieleden of buren. Zij krijgen meldingen wanneer er iets aan de hand is. Zelf kunt u gebruik maken van een handige afstandsbediening welke heel eenvoudig is. Op deze manier is Smart Home voor iedereen laagdrempelig en een fijne ondersteuning.


ELRO Connects Paniekknop

Stel, u valt in de badkamer en u bent niet in staat om zelf nog op te staan. Geen paniek! Houd de paniekknop ingedrukt en er wordt automatisch een noodoproep gestuurd naar uw familieleden. Hulp is onderweg! De knop kunt u op verschillende plaatsen in de woning weghangen/leggen en natuurlijk bij u dragen met het speciale keykoord.

Pluspunten
+ Gemakkelijk te koppelen aan connector
+ Kan tegen een stootje 

+ Zorgt voor groot draagcomfort dankzij keykoord
+ Meerdere knoppen samen te gebruiken
+ Werkt ontstressend 

Minpunten
- Werkt alleen in samenwerking met ELRO Connects K1 Connector
- Niet waterdicht

De paniekknop kunt u eenvoudig koppelen aan het ELRO Connects systeem. Door de koppeling met de K1 Connector zorgt u ervoor dat u altijd in en rondom de woning op het knopje kan drukken wanneer u hulp nodig heeft. U kunt dan omwonende of familieleden waarschuwen met een pushnotificatie in de app.

Hoe moet ik mijn huis Smart Home maken?Inbraak of comfort