CO-/koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder, ook wel CO melder genoemd, is onmisbaar. De melder zorgt ervoor dat je tijdig gewaarschuwd wordt bij het ontstaan van een hoge concentratie van het giftige koolmonoxidegas, ook wel "de stille sluipmoordenaar" genoemd. Dit gas is reukloos, smaakloos en onzichtbaar waardoor het zonder melder niet op te sporen is. Koolmonoxide ontstaat door een onvolledige verbranding en kan ontstaan bij je schoorsteen, geiser of CV-ketel.

Elk jaar wordt CO in Nederland gemiddeld 11 mensen fataal en belanden er circa 150 mensen in het ziekenhuis. Overigens is het een misverstand om te denken dat je 100% veilig bent door alleen een koolmonoxidemelder, wij hameren er op dat mensen naast de installatie van een CO-melder altijd toezien op jaarlijkse controle van het verbrandingstoestel en zorgen voor een goede ventilatie in huis. 

ELRO geeft sterk de voorkeur aan melders waarvan de batterijen minimaal 5 tot 10 jaar meegaan. Desondanks adviseren we gebruikers om de melders regelmatig (maandelijks) te testen om de werking te controleren. Onze nieuwe lijn is extra interessant doordat deze koppelbaar is met veel andere melders, denk aan rookmelders, watermelders, hittemelders etc. Geeft er 1 apparaat alarm, dan geven ze allemaal alarm. Het spreekt voor zich dat al onze koolmonoxide melders voldoen aan de BS EN 50291 norm.  

Mocht je hulp nodig hebben bij het uitzoeken van een CO melder dan helpen wij je graag!

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren